8 Λέξεις επεισόδια: Ο Οδυσσέας χάνει την όραση του – Δραματικές οι εξελίξεις

8 Λέξεις επεισόδια: Ο Οδυσσέας είναι ένας από τους ήρωες που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Το μεγαλύτερο απ’ όλα, όμως, είναι αυτό που περνάει το τελευταίο διάστημα και αφορά την όρασή του. Αν και ο ίδιος αρνούνταν πεισματικά να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, επειδή φοβόταν ότι θα αποτύχει και δεν θα ξαναδεί ποτέ, τελικά άλλαξε γνώμη.

8 Λέξεις επεισόδια: Ο Οδυσσέας χάνει την όραση του – Δραματικές οι εξελίξεις

Έτσι, ο Οδυσσέας με τη σύζυγό του, την Ερση, και τον πατέρα του, τον Μάρκο, αναχωρούν για τη Γενεύη. Εκεί, όμως, ο γιατρός ακυρώνει την τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο χειρουργείο, καθώς, όπως τους εξηγεί, πρέπει να κάνει ξανά όλες τις εξετάσεις για να είναι σίγουρος. Στα προσεχή επεισόδια της σειράς, η Ερση και ο Μάρκος στέκονται στο πλευρό του Οδυσσέα και τον προτρέπουν να κρατήσει την ψυχραιμία του, κάνοντας ό,τι του λέει ο γιατρός, και να μη φοβάται.

Η μέρα της εγχείρησης φτάνει και ο Οδυσσέας αφήνεται στα χέρια του γιατρού και της ομάδας του. Στο μεταξύ, η Ερση και ο Μάρκος αγωνιούν για την εξέλιξη της επέμβασης, ενώ στο ίδιο συναισθηματικό μοτίβο βρίσκονται πίσω στην Ελλάδα η Ναυσικά και ο Σπάρος με τη Νάνα στην Κέρκυρα. Κάθε ώρα που περνάει, π αγωνία εντείνεται όλο και περισσότερο, μέχρι που η εγχείρηση τελειώνει. Στη συνέχεια, ο άντρας μεταφέρεται στο δωμάτιό του όπου οι γιατροί τον παρακολουθούν μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Μάλιστα, όλα δείχνουν πως πήγαν καλά, με τον Οδυσσέα και τους κοντινούς του ανθρώπους να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Γρήγορα, όμως, τα ευχάριστα συναισθήματα καλύπτει ένα πέπλο αγωνίας και φόβου. Και αυτό γιατί, όταν ο γιατρός αφαιρεί τους επιδέσμους, ο Οδυσσέας ανοίγει τα μάτια του και δεν βλέπει απολύτως τίποτα. Είναι τυφλός! Εκείνη τη στιγμή, ο Οδυσσέας και η Ερση ξεσπούν σε κλάματα, με εκείνη να κατηγορεί τον εαυτό της.

Ωστόσο, ο Μάρκος τούς καθησυχάζει, λέγοντάς τους ότι αποκλείεται να απέτυχε η επέμβαση, καθώς επίσης ότι η όραση δεν επανέρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Τότε ο γιατρός συμφωνεί με τα λεγάμενα του άντρα και, χωρίς να χάνουν χρόνο, ξεκινούν κάποιες ασκήσεις για την επανεκπαίδευση των ματιών του. Όλοι ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο άντρας θα αρχίσει να βλέπει και πάλι κανονικά. Δίπλα του σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια βρίσκονται πάντα η Ερση και ο Μάρκος.

Για την αρχική σελίδα « 8 Λέξεις » πατήστε ΕΔΩ

8 Λέξεις8 Λέξεις επεισόδια8 Λέξεις Οδυσσέα