45.000 κρυπτοχριστιανοί πρόσφυγες στην Τουρκία

Περίπου 45.000 Χριστιανοί – Αρμένιοι και Ασσύριοι, όσοι έφυγαν από τη Συρία και το Ιράκ και εγκαταστάθηκαν σε μικρές πόλεις της Ανατολίας στην Τουρκία – αναγκάζονται να κρύβουν τη θρησκεία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Harryet.

Ειδικά αυτές οι δύο κατηγορίες προσφύγων έχουν αισθανθεί τι σημαίνει τουρκικό μαχαίρι και ειδικά οι Αρμένιοι με την γενοκτονία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τους ντόπιους Μουσουλμάνους πριν από εκατό χρόνια, το 1915.

Μια οικογένεια, η Linda και ο Bahan Margaryan, διέφυγαν στην Τουρκία και με τα δύο παιδιά τους και δηλώνουν: “Στην Τουρκία είναι πολύ δύσκολο να ζήσουμε μια χριστιανική ζωή. Προσευχόμαστε μόνο στο σπίτι.”

«Δεν έχουμε μέλλον εδώ. Τα πάντα στη ζωή μας είναι αβέβαια. Η μόνη επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον σε έναν τόπο όπου θα είναι ασφαλή » συμπληρώνει.

“Δουλεύουμε σε οικοδομές”, – λέει ο σύζυγός της, Bahan Margaryan. “Άλλοι εργαζόμενοι (οι πολίτες της Τουρκίας) πληρώνονται 100 λίρες την ημέρα, ενώ εμείς 25 λίρες για την ίδια εργασία. Δεν μπορούμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. ”

Οι πρόσφυγες στην Τουρκία ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να τους δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή την Αυστρία επειδή χορηγείται άδεια παραμονής στην Τουρκία μόνο μέχρι το 2023.

kryptochristianoitourkia