15 χρόνια μετά, σοκάρει βίντεο από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους!

Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από τη στιγμή που η Αλ Κάιντα χτύπησε τις ΗΠΑ, στις επιθέσεις με τα αεροπλάνα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ωστόσο ένα βίντεο από τις δραματικές εκείνες στιγμές στη Νέα Υόρκη, που δημοσιεύει η γερμανική Βild προκαλεί και σήμερα, σοκ.

Το βίντεο ελήφθη από την Κάρολιν Ντράις, παραγωγό των Vampire Diaries σήμερα, η οποία τότε έμενε σε ένα διαμέρισμα του πανεπιστημιακού κοιτώνα που βρίσκεται στη Water Street, σχεδόν 8 οικοδομικά τετράγωνα από τους Δίδυμους Πύργους. Μαζί με τη συγκάτοικό της Μέγκαν έμεναν στον 32ο όροφο.

Στο βίντεο, το οποίο καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του πρώτου αεροπλάνου στους Δίδυμους Πύργους, η Κάρολιν ακούγεται να μιλά με την μητέρα της, λέγοντάς της πως βγαίνουν καπνοί από τον έναν ουρανοξύστη του WTC και πως ακούστηκαν εκρήξεις που τις ξύπνησαν, αλλά δεν είχαν ακόμη καταλάβει τι συνέβαινε.

«Άκουσες αυτό που είπα για βόμβα μαμά; Είναι απίστευτο, είναι πολύ ψηλά», ακούγεται να λέει, ενώ στο βάθος ακούγεται δημοσιογράφος περιγράφει πως ένα αεροπλάνο έπεσε πάνω στον έναν από τους ουρανοξύστες.

Τρομοκρατημένες οι δυο φοιτήτριες, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Μέχρι που ακούγεται η κραυγή «Ω Θεέ μου!» και ουρλιαχτά. Είναι η στιγμή που το δεύτερο αεροπλάνο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα πέφτει πάνω στον δεύτερο ουρανοξύστη. «Τι θα κάνουμε;» φωνάζουν ουρλιάζοντας και αρχίζουν να μαζεύουν τα πράγματά τους: «Δεν μένω στον 32ο όροφο.

Φεύγω, δεν μένω άλλο εδώ» λέει η συγκάτοικος της Ντράις. Ακούγεται να μιλάει σε κάποιον στο τηλέφωνο, του λέει πόσο τρομοκρατημένη είναι και πως τον αγαπάει. Η Ντράις της φωνάζει να την περιμένει και να μην την αφήσει μόνη. Οι δυο γυναίκες φεύγουν όπως όπως από το διαμέρισμά τους και στο διάδρομο βρίσκουν κι άλλους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι το βίντεο φέρνει στο φως ξανά σήμερα η γερμανική Bild.

11 septemvrioudidymoi pirgoi