10 εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας του Internet!

Το Ίντερνετ, όπως ξέρουμε όλοι, με όλη την εξάπλωση και καθιέρωση της χρήσης του, είναι ένας…περίεργος χώρος.

Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα, η ευκολία επικοινωνίας, είναι συνάμα και πρόβλημα, καθώς η εξάπλωση κάθε λογής φημών και ισχυρισμών- όσο εξωφρενικοί και αν είναι- είναι ταχύτατη.

Ως εκ τούτου, ένα φαινόμενο το οποίο έχει ανθίσει και εξαπλωθεί παράλληλα με το Ίντερνετ είναι οι θεωρίες συνωμοσίας: Κάθε είδους συνωμοσιολόγος έχει εύκολη πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και κάθε χρήστης του Ίντερνετ εκτίθεται πανεύκολα σε ένα σωρό φημολογίες, οπότε ακόμα και ο πιο υποψιασμένος δεν είναι δύσκολο να…τσιμπήσει κάποιες φορές.

Το κανάλι Alltime10s του YouTube συνέταξε μια λίστα με 10 από τις πιο εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίες που «ανδρώθηκαν» μέσω του Ίντερνετ (και κάποιες μάλιστα γεννήθηκαν μέσα σε αυτό): Από τη χρήση…δεινοσαύρων κατά την ανέγερση των Πυραμίδων, μέχρι τη δολοφονία του Μάικλ Τζάκσον από το Ιράν και το αεροδρόμιο του Ντένβερ ως μυστικής βάσης των Ιλλουμινάτι ή των Ναζί, αλλά και τη θεωρία ότι η Avril Lavigne είναι νεκρή ή ότι οι γάτες είναι εξωγήινοι κατάσκοποι.

Φυσικά δεν λείπει και η δημοφιλής στην Ελλάδα θεωρία των αεροψεκασμών.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More